Malaysia - Super League

lagu

tttttyugtgkl

Jumaat, 14 Disember 2012

saya tak tahu

Fadhli meninggalkan padang selepas dilayang kad merah oleh Lee Min Hu, semalam. 
 Fadhli meninggalkan padang selepas dilayang kad merah oleh Lee Min Hu, semalam.
Saya kesal kerana jadi punca kekalahan pasukan; Maafkan saya: Fadhli

"Saya minta maaf kepada rakan sepasukan dan seluruh rakyat Malaysia. Saya sendiri tak tahu kenapa pengadil membuat keputusan untuk melayangkan kad merah kepada saya," kata pemain pertahanan Harimau Malaya, Fadhli Shas.

Dia dilayangkan kad merah selepas menerima kad kuning kedua pada minit ke-44 selepas berlaku pergeseran dengan pemain Thailand, Datsakorn Thonglao susulan kekasaran ketika perebutan bola 50-50 di udara.
Fadhli, 21, dikatakan tidak beraksi secara kasar, namun pengadil dari Korea Selatan, Lee Min Hu dilihat begitu 'baik hati' melayangkan kad kepada pemain negara.


"Pada mulanya saya cuba mencabar bola di udara tetapi disiku pemain nombor 7 (Datsakorn). Selepas itu, saya cuba bertanya kepadanya dan saya tak tahu kenapa pengadil beri kad kuning buat kedua-dua pemain.

"Memang sangat kecewa kerana dibuang padang dan saya cukup kesal kerana menjadi punca kekalahan pasukan," kata Fadhli ketika ditemui selepas perlawanan.

Saya tak tahu

Ditanya kemungkinan pengadil berkenaan 'terlupa' yang dia sudah menerima kad kuning pertama pada minit ke-7 dan sepatutnya hanya memberi amaran lisan kepadanya dan Datsakorn pada insiden itu, Fadhli berkata: "Saya pun tak tahu nak kata apa. Cukup kecewa dengan keputusan pengadil."
Selepas ketiadaan Fadhli, Thailand akhirnya berjaya merobek gawang Malaysia sebanyak dua kali menerusi Teerasil Dangda minit ke-60 dan Theerathon Bunmathan, empat minit kemudian.

"Saya yakin jika 11 lawan 11, kita masih mampu untuk menyaingi Thailand, tapi apabila main 10 orang, memang susah. Saya minta maaf sekali lagi kepada rakan sepasukan dan rakyat Malaysia," katanya.


petikan dari bh

Tiada ulasan:

untuk mama